Bel ons Mail ons

Hoe ziet stage lopen bij ICEFISH eruit?

Onze stagiaires vertellen je graag hoe een stage bij ICEFISH eruit ziet!

Victor over zijn stage bij ICEFISH

Wie ben je en welke opleiding ben je momenteel aan het doen?

Hoi, ik ben Victor. Ik ben nu bezig met het vierde jaar en dus laatste jaar van mijn vmbo installatie- en elektrotechniek. Als ik hiermee klaar ben, wil ik doorstromen naar het mbo. Ik twijfel alleen nog tussen een ICT-opleiding en een opleiding megatronica.

Hoe ziet een dag bij ICEFISH eruit voor jou?

Stagelopen bij ICEFISH is heel gezellig, maar ook heel druk. Er is altijd veel lawaai, maar niet op een vervelende manier. Het is een gezellige drukte zeg maar. Het werk is heel gevarieerd. Vorige week was ik vooral bezig met elektrotechniek, maar deze week was ik vooral bezig met installatie. Je krijgt van tevoren uitleg en daarna mag ik zelfstandig aan de slag.

Sluit de stage aan bij je opleiding?

Zeker! Op school leer ik veel, maar hier op stage leer je natuurlijk nog meer. Ik hou erg veel van werken in de praktijk. Ik ben bijvoorbeeld bezig met lassen, installeren en elektrotechniek. Dingen die ik op school heb geleerd kan ik hier toepassen. Maar dan wel met een beetje hulp en begeleiding natuurlijk.

Wat vind je het leukste aan je stage bij ICEFISH?

Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Het is erg gezellig hier, maar het werk zelf vind ik ook leuk om te doen. Ik hoef niet elke keer hetzelfde te doen, zodat het werk niet gaat vervelen.

Wat heb je tot nu toe in je stage geleerd?

Ik heb heel veel geleerd over de verschillende spullen. Ook snap ik nu goed welke gereedschappen ze gebruiken. Op school leer je alles uit een boek, maar als je het in het echt ziet is het opeens veel duidelijker.

Ik ben blij dat ik hier stage kan lopen. Ik kon eerst namelijk heel lang geen plek vinden. Echt niemand had plek. Corona hielp ook niet echt zeg maar. Mijn stagebegeleider op school had gelukkig connecties met dit bedrijf, daardoor ben ik hier terechtgekomen.

Wat was je leukste moment gedurende je stage?

Op een gegeven moment liet Marco (zijn stagebegeleider) een machine zien. Het was ijskoud buiten, maar toch gingen we naar buiten. Marco legde uit wat de machine was en wat het deed. Ik kreeg een hele goede uitleg van de machine. ICEFISH had die machine gemaakt, dat was gaaf om te zien!

Wat vind je van de begeleiding tijdens je stage?

Erg goed. Als ik hulp nodig heb, komt Marco gelijk! Ik heb echt het gevoel dat ze me serieus nemen en tijd en moeite in me willen stoppen. Ik heb daardoor echt veel geleerd.

Heb je het gevoel dat je deel bent van de organisatie?

Zeker! Ze hebben zelfs gezegd dat ik hier kan blijven werken als ik klaar ben met mijn opleiding. De mensen zijn supergezellig en het werk is afwisselend.

Ook stage lopen bij ICEFISH?

Stuur dan je CV met een korte motivatiebrief naar Frank Lelieveld (frank@icefish-scs.com). Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees de ervaring van andere stagiaires  Neem contact op